Τι είναι η διατροφή: ορισμός, παραδείγματα δίαιτας

Μέχρι σήμερα, έχει αναπτυχθεί ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών προγραμμάτων απώλειας βάρους. Μερικά από αυτά λειτουργούν τέλεια, ενώ άλλα πρέπει να απορρίπτονται. Διατροφή, τι είναι, τι είναι και πώς να το προετοιμάσετε και να το βγάλουμε σωστά, θα συνεχίσουμε να σας λέμε.

ένα πιάτο από μία από τις δίαιτες

Ας ξεκινήσουμε με όσα λέει η Wikipedia. Η διατροφή είναι μια συλλογή κανόνων για την ανθρώπινη κατανάλωση τροφής, χάρη στην οποία συμβαίνει απώλεια βάρους. Στην αρχική φάση της απώλειας βάρους, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά τη διατροφή, ώστε να μην χάσετε χρήματα και να μην έχετε προβλήματα υγείας αργότερα. Σε αυτήν την περίπτωση, πώς μπορείτε να είστε για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος;

Διατροφή και τα κόλπα της

Πολλά διαφορετικά συστήματα διατροφής στις προτεινόμενες δίαιτες και απαγορεύσεις καθιστούν τη διαδικασία απώλειας βάρους σημαντικά πιο δύσκολη. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές κοινές αρχές που κάνουν όλα αυτά τα προγράμματα να λειτουργούν σχεδόν άψογα, ανεξάρτητα από το πόσο τρελοί είναι.

Εάν λάβουμε υπόψη την αξιολόγηση των προγραμμάτων διατροφής, χωρίζονται σε γρήγορα και αργά. Επιπλέον, οι αργοί αποδεικνύονται πολύ πιο ομαλοί και πιο αποτελεσματικοί από τα πιο αυστηρά αλλά γρήγορα συστήματα ισχύος.

Το μεγαλύτερο κόλπο οποιασδήποτε διατροφής είναι να τρώτε πολλά τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά, να αποφεύγετε το αλάτι και τις πατάτες. Και προσπαθήστε να μειώσετε ομαλά τις θερμίδες στη διατροφή σας. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, αλλά μπορεί επίσης να επιταχύνει την απώλεια βάρους σας. Αλλά πρώτα απ 'όλα, σχεδόν όλα τα συστήματα ισχύος απαιτούν σωστή προετοιμασία και όχι λιγότερο σημαντική ολοκλήρωση.

Χαρακτηριστικά προετοιμασίας για μια δίαιτα

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που σχετίζεται με μια τέτοια άσκηση, όπως η σωστή προετοιμασία της διατροφής. Πολύ συχνά αυτή η διαδικασία είναι ένας καθαρισμός, όπως μια δίαιτα με σκάλα. Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι είτε μια αυστηρή ημέρα νηστείας είτε μια ομαλή αλλαγή από το συνηθισμένο μενού.

Οι διατροφολόγοι προτείνουν να μειώσετε σταδιακά πρώτα τις μερίδες σας. Επιπλέον, αυξάνοντας την ποσότητα της πρόσληψης τροφής, αυξήθηκε έως 5-6 φορές.

Δείγμα μενού για 1 ημέρα:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά για πρωινό. Μπορεί να αντικατασταθεί επιτυχώς με αλεύρι βρώμης στον ατμό ή βραστό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με την προσθήκη φυσικού μελιού.
  • Άπαχο ψάρι ή κοτόπουλο στον ατμό για μεσημεριανό γεύμα. Σερβίρετε congee ή άπαχο κρέας με μια μερίδα ρυζιού.
  • Το δείπνο πρέπει να γίνεται 3-4 ώρες πριν τον ύπνο. Σε αυτήν την περίπτωση, το τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά τρώγεται ή αντικαθίσταται με μια σαλάτα από φρέσκα λαχανικά.
  • Εάν αισθάνεστε πραγματικά πεινασμένοι, μπορείτε είτε να πιείτε ένα ποτήρι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κεφίρ 1-2 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Τι μπορείτε να περιμένετε από έναν απροετοίμαστο οργανισμό;

Έτσι συμβαίνει ότι ο οργανισμός που δεν έχει ασκηθεί εξακολουθεί να σκωριέται και επομένως αρχίζει να επιστρέφει στην κανονική του διατροφή.

Επιπλέον, η απώλεια κιλών μπορεί να είναι πολύ αργή. Μερικές φορές συμβαίνει ότι προκύπτουν δυσκολίες σχετικά με το τέλος του μαθήματος, όταν το βάρος επιστρέφει και δεν είναι δυνατόν να ενοποιηθεί το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε.

Χαρακτηριστικά της σωστής εξόδου από τη διατροφή

Για να αποφύγετε το άγχος στο σώμα, χρειάζεστε σωστή διατροφή για να τελειώσετε σωστά. Πρώτον, μπορεί να διαρκέσει όσο το ίδιο το μάθημα απώλειας βάρους, ή ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, η επιστροφή στο κανονικό και οικείο μενού θα είναι πολύ αργή.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν γενικά τη σταδιακή μετάβαση. Ταυτόχρονα, αυξάνεται ο αριθμός των πιάτων, το μέγεθός τους και η περιεκτικότητα σε θερμίδες. Πρέπει επίσης να εισαγάγουμε αργά νέα προϊόντα.

Δεν πρέπει να συμπεριλάβετε απότομα λιπαρά και ιδιαίτερα τηγανητά τρόφιμα - θα πρέπει να εγκαταλείπονται πλήρως ή να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή ως έσχατη λύση. Θυμηθείτε να πίνετε νερό.

Σχεδόν κάθε δίαιτα βασίζεται στην αρχή του περιορισμού της διατροφής. Η γνώση αυτών των κόλπων μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε εύκολα πριν από το χρόνο και πιο εύκολα να περάσετε μια πορεία απώλειας βάρους για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αυτό είναι όλο για εμάς. Τώρα ξέρετε τι είναι η διατροφή και πώς να το προσεγγίσετε σωστά. Προσέξτε και να είστε υγιείς!