Γιόγκα για απώλεια βάρους: αρκετές βασικές ασάνες για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Η γιόγκα είναι ένα αρχαίο σύστημα πνευματικών και σωματικών πρακτικών που στοχεύει στον έλεγχο των νοητικών και φυσιολογικών λειτουργιών του σώματός του. Είναι ένας αρμονικός συνδυασμός εσωτερικής αυτοβελτίωσης και εκτέλεσης συγκεκριμένων ασκήσεων που ονομάζονται ασάνες. Παρά την έλλειψη έντασης και ρυθμού, πρόσφατα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για απώλεια βάρους. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν συμβάλλει στην απώλεια βάρους γιατί είναι πολύ μέτριο και ήρεμο. Ποιος έχει δίκιο;

Η αρχή της απώλειας βάρους

Μαθήματα γιόγκα για απώλεια βάρους και βελτίωση της συνολικής υγείας του σώματος

Η παχυσαρκία είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Και η γιόγκα μπλοκάρει πολλά από αυτά ταυτόχρονα, γι' αυτό και χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους και ταυτόχρονα θεραπεία του σώματος.

 • Φυσική αδράνεια

  Εξαλείφει τις συνέπειες της καθιστικής ζωής φορτώνοντας το σώμα με σωματική δραστηριότητα και σωματική δραστηριότητα χωρίς να συσσωρεύει θερμίδες στο σώμα. Σχεδόν όλες οι μυϊκές ομάδες εκπαιδεύονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτό εξαλείφει τη στασιμότητα στον ιστό και κάνει τη σιλουέτα πιο αδύνατη. Δεν υπάρχει πλέον ίχνος κυτταρίτιδας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ομάδα ασκήσεων για κάθε περιοχή.

 • μεταβολισμός

  Διορθώνει έναν διαταραγμένο ή αργό μεταβολισμό. Αυτό συμβαίνει χάρη σε ειδικές ασκήσεις που ονομάζονται Shatkarmas. Έχουν καθαριστικό αποτέλεσμα και κορεάζουν στο μέγιστο το σώμα με οξυγόνο. Σε αυτό συμβάλλει και η σωστή τεχνική αναπνοής.

 • Θρέψη

  Σε κάνει να ξεχνάς τις κακές διατροφικές συνήθειες. Μια υγιεινή διατροφή και ένα σαφές πρόγραμμα γευμάτων αποτελούν ουσιαστικό μέρος αυτού του ανατολικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Μην κάνετε λάθος: Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αν και η ζυγαριά μπορεί να μην αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τις διαδικασίες του σώματος που ενεργοποιεί. Για παράδειγμα, μετά από ένα μήνα μπορεί να έχουν τον ίδιο αριθμό κιλών ή να παρουσιάζουν μια μικρή μείωση 2-3 κιλά. Για κάποιους αυτό οδηγεί σε πραγματική απόγνωση και τα παρατάνε. Αλλά κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και θυμηθείτε όλα τα κομπλιμέντα που άρχισαν να σας λένε οι άνθρωποι γύρω σας πριν από λίγο καιρό. Το θέμα είναι ότι το σχήμα σου αντανακλά την προπόνησή σου. Και δεν θα βιώσετε καμία απώλεια βάρους στην αρχή καθώς το λίπος αντικαθίσταται σιγά σιγά από μυϊκή μάζα.

Αυτό είναι ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα, όχι μόνο για υπέρβαρα άτομα. Σπλαχνικό λίπος, πρήξιμο, χαλάρωση του στομάχου, ραγάδες μετά τον τοκετό και κυτταρίτιδα - έχει πολλά σημάδια. Επομένως, σε οποιαδήποτε ηλικία και με οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με τη σιλουέτα και τα περιττά κιλά σας, πρέπει απλά να στραφείτε στη γιόγκα.

Προέλευση του ονόματος.Η λέξη «γιόγκα» προέρχεται από τα σανσκριτικά: «yoj» σημαίνει «αρμονία, σύνδεση, ενότητα» και «λουρί». Σχετίζεται με τη ρωσική λέξη «ζυγός», που έχει την ίδια ρίζα.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όταν συναντάτε άτομα που κάνουν γιόγκα για αρκετά χρόνια, θα καταλάβετε πρώτα γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας από αυτούς που θα υποφέρει από προβλήματα παχυσαρκίας. Αυτή είναι η κύρια απόδειξη ότι αυτή η τεχνική λειτουργεί. Και δεν είναι αυτό το μόνο πλεονέκτημα.

Πλεονεκτήματα:

 • Αφού κατακτήσετε τις βασικές ασάνες, μπορείτε να εξασκηθείτε στη γιόγκα για απώλεια βάρους στο σπίτι χωρίς να ξοδεύετε χρήματα για συνδρομή στο γυμναστήριο και χωρίς να ντρέπεστε κανέναν.
 • Είναι εξαιρετικό ανακουφιστικό από το στρες, μειώνει το άγχος και την ανησυχία.
 • Όλες οι μυϊκές ομάδες αγχώνονται μέσα σε μία προπόνηση.
 • η ευελιξία του σώματος βελτιώνεται.
 • η αντοχή αυξάνεται.
 • η ικανότητα αυτοελέγχου: ο διαλογισμός σας επιτρέπει να ξεφύγετε από δυσάρεστες σκέψεις και να συγκεντρωθείτε.
 • η ροή του αίματος στον εγκέφαλο αυξάνεται - η πνευματική δραστηριότητα αυξάνεται.
 • Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό μέσο αποτοξίνωσης: γίνεται μασάζ των εσωτερικών οργάνων, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και της περίσσειας υγρών.

Ελαττώματα:

 • Τα μαθήματα πρέπει να γίνονται τακτικά και δεν πρέπει να χάνονται.
 • πολλές ασκήσεις και στάσεις είναι πολύ δύσκολες.
 • Τα ομαδικά μαθήματα μπορούν να γίνουν πηγή εσωτερικών συμπλεγμάτων για αρχάριους, αφού στην αρχή δεν τα καταφέρνουν σε όλα ενώ τα μάτια των μαθητών είναι στραμμένα πάνω τους.
 • Μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε μια ομάδα για να διδάξετε με την οποία νιώθετε άνετα.
 • Σύμφωνα με τις αρχαίες ανατολικές διδασκαλίες, η πρωινή γιόγκα είναι πιο αποτελεσματική ανεξάρτητα από το σκοπό που τη χρησιμοποιείτε, αλλά όταν ασκείται σε μια ομάδα αποδεικνύεται ότι είναι απρόσιτη.
 • Να είστε προετοιμασμένοι ότι η απώλεια βάρους είναι μια αργή διαδικασία, επομένως πρέπει να είστε υπομονετικοί.

Δεν πρέπει να αγνοήσετε ελαφρά τις ελλείψεις της γιόγκα ως μέθοδος απώλειας βάρους. Εάν πρέπει να απαλλαγείτε από προβληματικές περιοχές του σώματός σας στο συντομότερο χρονικό διάστημα, να ξέρετε ότι αυτή δεν είναι η διαδρομή σας. Δεν πρέπει να ξεκινήσετε την άσκηση εάν δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να ασκείστε τακτικά.

Μέσα από τις σελίδες της ιστορίας.Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εικόνες γιόγκι σε φώκιες που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα. Ο Χρ.

είδος

Είναι πολύ δύσκολο για τους αρχάριους να επιλέξουν ένα είδος, από το οποίο υπάρχει μεγάλος αριθμός σε αυτό το αρχαίο ανατολικό σύστημα. Δεν χρειάζεται να καταλάβετε πώς διαφέρει η Κρίγια από την Κουνταλίνι ή να εναλλάσσεστε μεταξύ της κατεύθυνσης του Integral και του σχολείου του Μπιχάρ, για παράδειγμα. Κατά την επιλογή, πρέπει να καθοδηγηθείτε από δύο παράγοντες:

 1. Μάθετε ποιοι προορισμοί αντιπροσωπεύονται στην πόλη σας. Τα μελετούν και προτιμούν αυτό που συμβάλλει περισσότερο στην απώλεια βάρους.
 2. Οι προτεινόμενοι τρόποι απώλειας βάρους είναι είτε κλασικοί είτε σύγχρονοι.

Κλασσικός:

Η κλασική γιόγκα για αρχάριους μαθαίνεται καλύτερα σε ομαδικά μαθήματα
 • Η Bhakti είναι η πιο απλή γιόγκα που δεν απαιτεί μεγάλη σωματική προσπάθεια και είναι ιδανική για αρχάριους.
 • Το κάρμα διδάσκει, πρώτα απ 'όλα, την εσωτερική αυτοβελτίωση, αλλάζει την κοσμοθεωρία ενός ατόμου, το οποίο τελικά έρχεται ανεξάρτητα σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
 • Το Jnana είναι ένα μονοπάτι αυτογνωσίας που σας επιτρέπει να αποσπάσετε την προσοχή σας από οτιδήποτε αρνητικό, να θέσετε έναν στόχο και να τον επιδιώξετε ξεκάθαρα.
 • Raja / Royal / Ashtanga / Γιόγκα οκτώ βημάτων – στοχεύει στον έλεγχο του νου, πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό στην πράξη, η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται όχι τόσο με τη σωματική άσκηση όσο με τη δύναμη των σκέψεων.
 • Η Hatha είναι η φυσική προετοιμασία του σώματος για διαλογισμό. δυναμώνει το σώμα και το μυαλό ταυτόχρονα. Περιλαμβάνει σωστές τεχνικές αναπνοής, ασάνες και υγιεινή διατροφή.

Μοντέρνο:

Εκτός από την απώλεια βάρους, η power yoga παρέχει ωραίο ορισμό των μυών
 • Power Yoga – σχηματίζει όμορφους μύες, σιλουέτα, προάγει την απώλεια βάρους. Προτεινόμενες ασάνες: Rudrasana, Warrior, Boat, Sage, Plank.
 • Η fitness yoga είναι ένα σύνολο ασκήσεων που βελτιώνουν τη στάση του σώματος, αποκαθιστούν την κινητικότητα των αρθρώσεων, ηρεμούν τα νεύρα και εξαλείφουν τα ελαττώματα της σιλουέτας. Η εστίαση είναι στη στατικότητα των asanas που χρησιμοποιούνται και όχι στη δύναμη της εφαρμογής τους.

Εκτός από αυτές τις οδηγίες, μπορεί να υπάρχουν και άλλα σχολεία στην πόλη σας: Kriya, Sahaja, Ashtanga Vinyasa, Surat Shabd, Bikram. Μπορείτε να διορθώσετε τη σιλουέτα σας με τακτικές και σωστές ασκήσεις από έναν επαγγελματία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.Κάνοντας γιόγκα για δύο μήνες, ένα άτομο μπορεί να χάσει έως και το 20% του βάρους του.

Ασκήσεις και πόζες

Συνιστάται τα πρώτα μαθήματα να γίνονται υπό την επίβλεψη εκπαιδευτή. Αυτό συμβαίνει γιατί οι στάσεις στις οποίες εκτελούνται οι ασκήσεις είναι τεχνικά πολύπλοκες. Πρέπει να λυγίζετε το σώμα σας προς όλες τις κατευθύνσεις διατηρώντας μια συγκεκριμένη γωνία. Και στην αρχή αυτής της δύσκολης διαδρομής, αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί από έναν πλοίαρχο απ' έξω.

Οποιοδήποτε λάθος δεν συνδέεται μόνο με την έλλειψη αποτελεσμάτων, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές για την υγεία. Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε την εξάσκηση στο σπίτι μόνο αφού επεξεργαστείτε προσεκτικά τις βασικές άσανα και τις κατακτήσετε υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου.

Γυμνάσια

Υπάρχουν βασικές στάσεις γιόγκα που μεγιστοποιούν την απώλεια βάρους. Αυτά είναι που πρέπει να συμπεριληφθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 • Κραντσάκια

  Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ζέσταμα μαζί τους, το οποίο θα πρέπει να διαρκεί περίπου 10 λεπτά για να προετοιμαστεί το σώμα για το επερχόμενο άγχος. Εδώ εκτελούνται ασάνες όπως Bharadvajasana, Sage, Ardha Matsyendrasana, King of Fishes (μισή στάση). Διεγείρουν την πέψη και καθαρίζουν το συκώτι και τα νεφρά. Όλα αυτά τα όργανα παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τα κατακτήσουν όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την αρχαία γυμναστική για να χάσουν βάρος στην κοιλιά και στα πλευρά.

 • ΡάφιαWarrior asana στη γιόγκα για αποτελεσματική διάταση των ώμων και των κοιλιακών μυών

  Δύσκολες ασκήσεις που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την απώλεια βάρους στα πόδια. Απαιτούν ισορροπία και δύναμη, αλλά επίσης λειτουργούν εξαιρετικά σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες και σας κάνουν δυνατό και ανθεκτικό. Το πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει ασάνες όπως καρέκλα, αετός, δέντρο, πολεμιστής, ημισέληνος και τρίγωνο. Η στάση της καρέκλας, για παράδειγμα, είναι απλά ιδανική για αδυνάτισμα των μηρών και των γλουτών και την ενδυνάμωση των γάμπων και της σπονδυλικής στήλης. Η στάση πολεμιστή είναι μια καλή διάταση για τους ώμους και τους κοιλιακούς μυς. Η ημισέληνος και το τρίγωνο επηρεάζουν τη σπονδυλική στήλη και βελτιώνουν την πέψη.

 • Γυρίστε

  Διεγείρουν τα όργανα και τους μύες της κοιλιακής κοιλότητας και εδώ υπάρχουν επίσης οι κοιλιακοί μύες, το σπλαχνικό λίπος, η πλαδαρή κοιλιά, το λίπος στα πλάγια και η πέψη - εν ολίγοις, όλα όσα σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το υπερβολικό βάρος. Έχουν επίσης επίδραση στον θυρεοειδή, ανακουφίζουν από την ένταση στην πλάτη και κάνουν καλό στην απώλεια βάρους στα χέρια. Master Plough Pose and Shoulderstand. Διατηρούνται για περίπου ένα λεπτό και πρέπει να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα μεταξύ τους. Μπορούν να εξισορροπηθούν με ασάνες με απαλό τόξο της πλάτης (ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στον Ιχθύ ή στη Γέφυρα).

 • τάσεις

  Οι κάμψεις εκτελούνται τόσο καθιστή όσο και όρθια. Οι πιο δημοφιλείς ασάνες εδώ είναι οι Adho Mukha Svanasana, Uttanasana, Downward Dog, Upavistha Konasana, Prasarita Padottanasana. Το καθήκον τους είναι να τεντώνουν τους μύες του μηρού, του μηρού και της γάμπας, δυναμώνουν τα πόδια και χάνουν βάρος, βελτιώνουν την πέψη, ανακουφίζουν από την ένταση και το στρες.

 • Χαλάρωση

  Κάθε συνεδρία πρέπει να τελειώνει με 10 λεπτά απόλυτης χαλάρωσης. Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις χαλάρωσης που βοηθούν στη μείωση του στρες. Κατακτήστε τα βασικά του διαλογισμού, χωρίς τα οποία η εκπαίδευσή σας δεν θα είναι πλήρης. Σε αυτή τη φάση εξασκούνται οι θέσεις Shavasana, Balasana και Child.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτές τις ασκήσεις στο πρόγραμμα απώλειας βάρους σας και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα αποτελέσματα μέσα σε λίγους μήνες. Αλλά για να τα διατηρήσετε και να είστε πιο αποτελεσματικοί, θα πρέπει να καταλάβετε τη σωστή τεχνική για να εκτελέσετε τουλάχιστον βασικές στάσεις γιόγκα.

Βασικές ασάνες

Στη γιόγκα υπάρχουν ασάνες που προάγουν την απώλεια βάρους και τη διαμόρφωση του σώματος σε προβληματικές περιοχές. Πρέπει πρώτα να κατακτηθούν.

 • Βουνό/Tadasana

  Στόχος είναι η βελτίωση της στάσης του σώματος. Είναι μια μετάβαση από τη μια στάση στην άλλη. Ο αριθμός των επαναλήψεων ως ξεχωριστή άσκηση είναι 8 φορές.

  1. Πόδια πλάτους 20 cm.
  2. Τα χέρια πάνω από το κεφάλι σας σε «κλειδαράκι» Καθώς εκπνέετε, λυγίστε προς τα δεξιά.
  3. Καθώς εισπνέετε, σηκώστε τον εαυτό σας και καθώς εκπνέετε, λυγίστε προς τα αριστερά.
  4. Το σώμα και το κεφάλι πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.
  5. Για να βγείτε, χαμηλώστε τα χέρια σας, τοποθετήστε τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων, αποκαταστήστε την αναπνοή σας και χαλαρώστε εντελώς.

  Ως αποτέλεσμα, βελτιώνεται η ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης, αναπτύσσονται οι ορθοί κοιλιακοί μύες, μειώνεται το λίπος στα πλάγια, διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των εντέρων και ενισχύονται οι πνεύμονες.

 • Στέκεται μπροστά Bend / Uttanasana

  Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές παραλλαγές αυτής της στάσης: Pada Hastasana (για πλάτη και στομάχι), Ardha (για αντοχή), Hasta (κατά της οστεοχόνδρωσης, για μεγέθυνση στήθους), Baddha Hasta (για ανακούφιση από το άγχος, μείωση της όρεξης), Bandha Hasta (για προσαρμογή σωστή αναπνοή). Παρακάτω είναι η τεχνική για να εκτελέσετε την τελική πόζα.

  1. Σταθείτε ίσια, τα χέρια και οι ώμοι χαλαροί, τα πόδια ενωμένα.
  2. Σταυρώστε τα χέρια σας με τους καρπούς σας και σηκώστε τα αργά μπροστά σας στο κεφάλι σας ή ακόμα πιο ψηλά (όσο μπορείτε). Κοιτάξτε προσεκτικά τις παλάμες σας.
  3. Εισπνεύστε αργά - απλώστε τα χέρια σας στα πλάγια, κρατήστε την αναπνοή σας, χαλαρώστε.
  4. Εκπνεύστε αργά - σταυρώστε τα χέρια σας με τους καρπούς πάνω από το κεφάλι σας και χαμηλώστε τα.

  Επαναλάβετε 10 φορές. Ηρεμεί μυαλό και σώμα.

 • Cobra/Bhujangasana

  Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τα κορίτσια, καθώς σας επιτρέπει να εκπαιδεύσετε καλά τους γλουτούς σας, οι οποίοι γίνονται πολύ ελαστικοί και διαμορφωμένοι. Η κόμπρα ενισχύει επίσης τη σπονδυλική στήλη. Παρακάτω είναι μια τεχνική για την εκτέλεση της εύκολης έκδοσης - της Sphinx Asana. Συνιστάται για αρχάριους των οποίων η σπονδυλική στήλη δεν είναι ακόμη αρκετά ευέλικτη για να εκτελέσουν πλήρως την Bhujangasana.

  1. Ξαπλώστε στο στομάχι σας στο πάτωμα.
  2. Τα πόδια είναι παράλληλα, τα δάχτυλα σε έκταση. Πρέπει να προσπαθήσετε να μην τα κλείσετε.
  3. Τα χέρια πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε οι αγκώνες να βρίσκονται κάτω από τις αρθρώσεις των ώμων όταν σηκώνετε το σώμα.
  4. Σηκώστε το πάνω μέρος του σώματός σας, ακουμπώντας στους αγκώνες σας και τεντώνοντας το λαιμό σας όσο το δυνατόν περισσότερο.
  5. Το κεφάλι δεν γέρνει προς τα πίσω. Ο λαιμός και η σπονδυλική στήλη τεντώνονται στο όριο. Το πηγούνι δείχνει προς τα κάτω.
  6. Μην σηκώνετε τους ώμους σας.

  Όταν χρησιμοποιείται σωστά, η διάθεσή σας θα πρέπει να βελτιώνεται καθώς προωθεί την παραγωγή ορμονών χαράς και βοηθά στη διαχείριση του στρες, το οποίο μερικές φορές οδηγεί σε παχυσαρκία.

 • Dog Facing Dog / Adho Mukha Svanasana

  Καλό για τέντωμα και αδυνάτισμα μηρών, γάμπων και χεριών.

  1. Τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα.
  2. Χαμηλώστε τα χέρια σας στο πάτωμα, έτσι ώστε οι παλάμες και τα πόδια σας να σχηματίσουν μια γραμμή. Τα δάχτυλα είναι εκτεταμένα και στραμμένα προς τα εμπρός, εκτός από τους αντίχειρες - αντικρίζουν ο ένας τον άλλον.
  3. Ισιώστε την πλάτη σας, ισιώστε τα γόνατά σας, τεντώστε τις φτέρνες σας προς το πάτωμα. Τοποθετήστε τις παλάμες σας στο πάτωμα, λυγίστε την πλάτη σας και τοποθετήστε το κάτω μέρος της πλάτης σας. Το κεφάλι, ο λαιμός και η πλάτη σχηματίζουν μια γραμμή. Σφίξτε τους γλουτούς σας και στρέψτε τις ωμοπλάτες σας προς τα μέσα.
  4. Η αναπνοή πρέπει να είναι ήρεμη.
  5. Οι αρχάριοι πρέπει να κρατήσουν αυτή τη θέση για τουλάχιστον ένα λεπτό. Ο μέγιστος χρόνος για πιο έμπειρα άτομα είναι 10 λεπτά.

  Συνιστάται για πλατυποδία, αναιμία, καμπυλότητα σπονδυλικής στήλης και παχυσαρκία.

 • Warrior I / Virabhadrasana I

  Ο πολεμιστής δουλεύει επίσης τους γοφούς, κάνοντάς τους διαμορφωμένους και ελαστικούς.

  1. Πάρτε τη θέση του βουνού.
  2. Σηκώστε τα χέρια σας, συνδέστε τις παλάμες σας με το πίσω μέρος των χεριών σας.
  3. Βαθιά ανάσα. Πήδημα. Πόδια – μέχρι το μέγιστο πλάτος.
  4. Εκπνεύστε, στρίψτε προς τα δεξιά: Το δεξί πόδι πηγαίνει 90° προς τα δεξιά, το αριστερό πόδι πηγαίνει προς την ίδια κατεύθυνση αλλά σε μικρή γωνία. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο έτσι ώστε ο μηρός σας να είναι παράλληλος με το πάτωμα και η κνήμη σας κάθετη: η γωνία από τη γάμπα προς τον μηρό πρέπει να είναι 90°.
  5. Σφίξτε το αριστερό σας γόνατο και ισιώστε το πόδι σας.
  6. Ισιώστε τη σπονδυλική στήλη, κοιτάξτε τις παλάμες. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα για να αποκαταστήσετε την αναπνοή.
  7. Επαναλάβετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
  8. Απόπνοια. Πήδημα. Επιστροφή στο βουνό asana.

  Όταν χρησιμοποιείται τακτικά, χαλαρώνει τους μύες της πλάτης, εξαλείφει τη δυσκαμψία στη σπονδυλική στήλη, δυναμώνει, έχει θετική επίδραση στην πέψη, βελτιώνει τη στάση του σώματος και εξασφαλίζει όμορφο βάδισμα.

 • Τρίγωνο / Utthita Trikonasana

  Η πιο δημοφιλής στάση στη γιόγκα. Χωρίς αυτούς δεν γίνεται ούτε ένα μάθημα. Κάνει το σώμα ευέλικτο και ανθεκτικό.

  1. Μπείτε στο βουνό asana.
  2. Πάρτε μια βαθιά ανάσα - άλμα, πόδια - ένα μέτρο μακριά. Σηκώστε τα χέρια σας προς τους ώμους σας με τις παλάμες σας προς τα κάτω.
  3. Το αριστερό πόδι γυρίζει 90°, το δεξί γυρίζει προς τα μέσα.
  4. Απόπνοια. Γείρετε το σώμα σας προς τα αριστερά. Αγγίξτε τα δάχτυλά σας στο πάτωμα ή στον αριστερό αστράγαλο.
  5. Τεντώστε το δεξί σας χέρι προς τα πάνω, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένο με το αριστερό σας. Γυρίστε το κεφάλι σας και ακολουθήστε τον αντίχειρα του δεξιού σας χεριού με τα μάτια σας.
  6. Μείνε 1 λεπτό. Αποκαταστήστε την αναπνοή.
  7. Καθώς εκπνέετε, σηκώστε το σώμα και το χέρι σας κάθετα.
  8. Σταθείτε όρθια καθώς εισπνέετε.
  9. Περιστρέψτε το δεξί σας πόδι 90° και το αριστερό σας πόδι προς τα μέσα. Επαναλάβετε τα πάντα από την αρχή.

  Πρέπει να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο; Νιώθετε ένταση στην πλάτη σας; Το τρίγωνο θα σας βοηθήσει.

 • Χαλάρωση / Savasana

  Αυτή η ασάνα έχει άλλο όνομα, αλλά είναι πολύ παράφωνο - πόζα πτώματος. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό καθώς τελειώνει κάθε μάθημα. Η τεχνική είναι εξαιρετικά απλή: ξαπλώστε στο πάτωμα, τοποθετήστε τα πόδια σας σε άνετη απόσταση το ένα από το άλλο, τεντώστε τα χέρια σας κατά μήκος του σώματός σας με τις παλάμες σας προς τα πάνω. Κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε.

 • Είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε το μάθημα της γιόγκα με την ασάνα Shavasana, η οποία χαλαρώνει τους μύες του σώματος.

Ουάου!Οι γιόγκι φιλοξενούν ακόμη και αγώνες αιώρησης! Στο πρόσφατο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Maharishi Mahesh Yogi, σημειώθηκαν νέα ρεκόρ - 50 εκατοστά ύψος και 2 μέτρα μήκος.

συστάσεις

Για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην τακτική άσκηση και στην εκμάθηση βασικών ασάνων. Αυτό το σύστημα προϋποθέτει κυρίως εσωτερική αυτοβελτίωση. Και για αυτό πρέπει να αλλάξετε πολλά στη ζωή σας - συνήθειες, καθημερινή ρουτίνα, διατροφή και πολλά άλλα. Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σας.

Πολλαπλές εάν:

 1. Εάν καπνίζετε και σας αρέσουν τα αλκοολούχα ποτά, ο συνδυασμός τους με τη γιόγκα θα ήταν εξαιρετικά παράλογος.
 2. Εάν πρέπει να επιβραδύνετε την ανάπτυξη των μυών, μειώστε την προπόνηση δύναμης και αρχίστε να κάνετε περισσότερες ασκήσεις διατάσεων.
 3. Εάν χρειάζεστε γιόγκα για να χάσετε βάρος γρήγορα, τα μαθήματα πρέπει να είναι μεγάλα και επίπονα.
 4. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, περιορίστε τον εαυτό σας σε ήπιες και ελαφριές ασκήσεις, όσο κι αν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά όσο πιο γρήγορα γίνεται.
 5. Εάν αισθάνεστε πόνο μετά την άσκηση, είναι φυσιολογικό. Μπορεί να ανακουφιστεί με ένα ζεστό μπάνιο. Εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν ακόμη και μετά από αυτό, μπορεί να κάνετε λάθος αυτή ή εκείνη την άσκηση.
 6. Εάν σκέφτεστε σοβαρά να χάσετε βάρος με τη γιόγκα, συνιστάται να βρίσκεστε σε κατάσταση διαλογισμού για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα.
 7. Εάν κάνετε συνεχώς τις ίδιες ασάνες, το σώμα σας θα τις συνηθίσει γρήγορα. Επομένως, αν θέλετε αποτελέσματα, συνεχίστε να αλλάζετε προγράμματα.
 8. Εάν κάνετε ήδη γιόγκα στο σπίτι, κάντε το το πρωί όταν είστε πιο ξύπνιοι και γεμάτοι ενέργεια. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Περί διατροφής

Η σωστή διατροφή βοηθά στη διατήρηση των αποτελεσμάτων απώλειας βάρους που επιτυγχάνονται μέσω της γιόγκα

Κανείς δεν θα σε αναγκάσει να γίνεις χορτοφάγος από τα πρώτα μαθήματα. Οι γιόγκι είναι υπέρμαχοι της σταδιακής αλλαγής. Επομένως, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε αμέσως το συνηθισμένο σας φαγητό. Ωστόσο, μέσα σε έξι μήνες (για πολλούς αυτό συμβαίνει πολύ νωρίτερα) θα νιώσετε ότι το ανανεωμένο σώμα σας χρειάζεται υγιεινή τροφή.

Σε αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον εκπαιδευτή για να σας πει από πού να ξεκινήσετε. Και παρόλο που η σιλουέτα σας πιθανότατα θα είναι ήδη όμορφη σε αυτό το σημείο, η σωστή διατροφή εγγυάται ότι το βάρος που χάσατε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα επιστρέψει.

Σχετικά με την αναπνοή

Η Pranayama ή η αναπνευστική γιόγκα διδάσκει τη σωστή αναπνοή. Αυτή είναι η βάση ολόκληρου του συστήματος, και αν δεν κατακτηθεί, όλες οι προσπάθειες μπορεί να είναι μάταιες. Οι βασικές αρχές της σωστής αναπνοής για όσους μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν γιόγκα μπορούν να συνοψιστούν ως εξής.

 1. Συμμετέχετε το διάφραγμα στη διαδικασία της αναπνοής. Και για αυτό πρέπει να μάθετε να αναπνέετε όχι με το στήθος, αλλά με το στομάχι σας. Καθώς εισπνέετε, πρέπει να το φουσκώνετε έτσι ώστε το στήθος να παραμένει ακίνητο. Εισπνεύστε καθώς εκπνέετε.
 2. Καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης, η αναπνοή πρέπει να είναι αργή και βαθιά ώστε να συσσωρεύεται όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια στο σώμα. Χαλαρώνει το σώμα.
 3. Ρυθμός: Η αναπνοή πρέπει να συνδέεται στενά με όλες τις κινήσεις που κάνετε στην τάξη. Ό, τι γίνεται προς τα πάνω συμβαίνει κατά την εισπνοή (συμβαίνει με τη μύτη), προς τα κάτω - κατά την εκπνοή (με το στόμα).

Αν στράφηκες στη γιόγκα μόνο από περιέργεια, είναι απίθανο να μπορέσεις να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο μέχρι το τέλος. Καταπληκτικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και στη διαμόρφωση ενός όμορφου, τονισμένου και ευέλικτου σώματος επιτυγχάνονται μόνο από εκείνους που, μέρα με τη μέρα για πολλούς μήνες, έχουν μάθει όχι μόνο ασάνες, αλλά και όλη την ανατολική σοφία. Στο αρχικό στάδιο φαίνεται ότι οι έξι μήνες είναι πολύς χρόνος (και πρέπει επειγόντως να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά τώρα! ), αλλά μετά από λίγο συνειδητοποιείτε ότι πήρατε αυτήν την απόφαση για κάποιο λόγο.

Μια εναλλακτική λύση στη γιόγκα μπορεί να είναι: fitness, Tabata, αερόμπικ ή σειρά ασκήσεων για απώλεια βάρους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος:

 • χέρια και ώμους?
 • στομάχι και τα πλευρά?
 • Πίσω;
 • γοφούς και γλουτούς.