Διατροφή ανά ομάδα αίματος

Η υπόθεση για τα οφέλη και τις βλάβες των τροφών που καταναλώνονται για τον οργανισμό ανάλογα με την ομάδα αίματος ενός ατόμου διατυπώθηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Μέχρι σήμερα, τα αξιώματά του δεν έχουν καμία σοβαρή βάση αποδείξεων! Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει το διατροφικό σύστημα της ομάδας αίματος να είναι δημοφιλές μεταξύ των ανθρώπων που προσέχουν την υγεία και το βάρος τους. Ορισμένες από τις πτυχές του αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από διατροφολόγους, διαιτολόγους και άλλους ειδικούς γιατρούς. Κανείς δεν αρνείται τα συνολικά οφέλη του! Βασίζεται στην κατανάλωση υγιεινών τροφών και στην αποφυγή ανθυγιεινών τροφών. Η απλή μετάβαση σε μια τέτοια δίαιτα θεραπεύει το σώμα και προάγει την απώλεια βάρους.

Διατροφή ανά ομάδα αίματος: ιστορικό, βασική ιδέα

Για πρώτη φορά πληροφορίες σχετικά με το διατροφικό σύστημα με βάση την ομάδα αίματος εμφανίστηκαν το 1996. Ο ιδρυτής της δίαιτας ήταν ο Αμερικανός φυσιοθεραπευτής Peter D'Adamo. Περιέγραψε τις ιδέες του στο έργο "4 Ομάδες Αίματος - 4 Τρόποι Ζωής". Το βιβλίο σύντομα έγινε μπεστ σέλερ! Το διατροφικό σύστημα που περιγράφεται βρήκε μεγάλο κοινό και η δίαιτα των ομάδων αίματος εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής σήμερα. Ακολουθούν όσοι θέλουν να χάσουν βάρος και οπαδοί ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η βασική ιδέα του συστήματος είναι ότι το σώμα χρειάζεται διαφορετικές τροφές ανάλογα με τον τύπο αίματος σας. Η σωστή διατροφή βελτιώνει τον μεταβολισμό, θεραπεύει τα εσωτερικά όργανα, δίνει τόνο και μακροζωία. Η κατανάλωση λάθος τροφών οδηγεί σε θρόμβωση, παχυσαρκία, διαταραχές της βιοχημικής σύστασης του αίματος και ασθένειες οργάνων και συστημάτων.

Σύμφωνα με τον D'Adamo, η παρουσία μιας συγκεκριμένης ομάδας αίματος δεν είναι δεδομένη, αλλά αποτέλεσμα της εξέλιξης. Η σύνθεσή του επηρεάστηκε από το έδαφος και τον τρόπο λήψης της τροφής. Διαπίστωσαν ότι ορισμένες τροφές κυριαρχούν στην ανθρώπινη διατροφή - κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, φυτικές τροφές. Αυτό οδήγησε στο σχηματισμό διαφορετικών ομάδων αίματος. Μια δίαιτα με κατάλληλες τροφές εξαλείφει τις ανθρώπινες ασθένειες και σας κρατά αδυνατισμένους. Η κατανάλωση λάθος τροφών διαταράσσει τις μεταβολικές διεργασίες και οδηγεί σε υπερβολική αύξηση βάρους.

Δημιουργία μιας δίαιτας που εξαρτάται από την ομάδα αίματος για τη βελτίωση της υγείας του σώματος και την απώλεια βάρους

Διατροφή και Επιστήμη για τον τύπο αίματος

Από την εισαγωγή του διατροφικού συστήματος των ομάδων αίματος, έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 1. 500 μελέτες. Στόχος τους είναι να ανακαλύψουν τη σχέση μεταξύ της σύστασης του πλάσματος και του είδους της τροφής που καταναλώνεται. Μόνο 16 πειράματα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μερικής συσχέτισης. Τέτοια αποτελέσματα δεν αρκούν για να θεωρηθούν αξιόπιστα τα αξιώματα της θεωρίας.

Διατροφολόγοι και διαιτολόγοι διαψεύδουν την ιδέα ότι η τροφή που καταναλώνεται επηρεάζει τη σύνθεση του αίματος. Δίνουν παραδείγματα φυτικών και ζωικών πρωτεϊνών. Στο σώμα διασπάται σε αμινοξέα. Η δομή τους είναι πανομοιότυπη ανεξάρτητα από την προέλευση του τροφίμου.

Το αξίωμα για τη σύνδεση μεταξύ των ομάδων αίματος και των τροφίμων είναι απλώς η γνώμη ενός ατόμου χωρίς ιατρική πρακτική. Δεν υπάρχει σοβαρή επιστημονική βάση. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι η μετάβαση σε μια τέτοια δίαιτα θα βελτιώσει την υγεία σας και θα σας βοηθήσει να χάσετε ένα μικρό ποσό βάρους. Αυτό είναι απολύτως λογικό! Οι δίαιτες που προτείνει περιλαμβάνουν μόνο υγιεινές τροφές. Δεν περιέχουν αρτοσκευάσματα, γλυκά και άλλες πηγές γρήγορων υδατανθράκων και τρανς λιπαρών. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, το βάρος σας σίγουρα θα μειωθεί. Βελτιώνεται η λειτουργία του μεταβολισμού, των ζωτικών οργάνων και συστημάτων.

Βασικά στοιχεία διατροφής ανά ομάδα αίματος

Η βασική ιδέα ενός τέτοιου διατροφικού συστήματος είναι ότι ο τύπος αίματος σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης με βάση τα κυρίαρχα τρόφιμα στη διατροφή. Σύμφωνα με τον Peter D'Adamo, ο πλανήτης αρχικά κατοικούνταν μόνο από άτομα της ομάδας αίματος Ι. Τα υπόλοιπα προέκυψαν αργότερα μέσω μιας αλλαγής στη διατροφή. Οι πρώτοι άνθρωποι έτρωγαν μόνο λαχανικά και φρούτα. Από τότε, η βάση της διατροφής τους ήταν τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Καθώς η καλλιέργεια προχωρούσε, η διατροφή εμπλουτίστηκε με δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τέτοιες διεργασίες συνοδεύτηκαν από αλλαγές στη βιοχημική σύνθεση του αίματος και την εμφάνιση των μεμονωμένων ομάδων του.

Η δίαιτα της ομάδας αίματος χωρίζει τους ανθρώπους σε 4 τύπους με βάση τη βιοχημική τους σύσταση. Έτσι, ο D'Adamo προσδιόρισε τέσσερις τύπους ανθρώπων:

 1. «Κυνηγός» (Ο).Φορείς της ομάδας αίματος Ι. Εμφανίστηκαν στην Αφρική πριν από περισσότερα από 1000 χρόνια. Η βάση της διατροφής τους είναι τα ζωικά προϊόντα.
 2. «Χωρικοί» (Α).Φορείς της ομάδας αίματος ΙΙ. Αυτοί που άρχισαν να καλλιεργούν τη γη. Η διατροφή τους βασίζεται σε δημητριακά, λαχανικά και φρούτα.
 3. «Nomads» (Β).Άτομα με ομάδα αίματος III. Έθνη που δεν εξόρυξαν πλέον τρόφιμα αλλά τα παρήγαγαν ανεξάρτητα. Αφού εξημέρωσαν τα ζώα, τους έδιναν γαλακτοκομικά προϊόντα.
 4. «Μικτό» (AB).Κάτοχοι της ομάδας αίματος IV. Άνθρωποι που δημιουργήθηκαν από την ένωση αγροτών και νομάδων. Η διατροφή τους βασίζεται σε δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Για καθέναν από τους τέσσερις τύπους ατόμων που αναφέρονται παραπάνω, ο Peter D'Adamo έχει παράσχει τρεις κατηγορίες προϊόντων. 1 – χρήσιμο. Προσαρμόζονται στο σώμα, διεγείρουν το μεταβολισμό και βελτιώνουν την υγεία. 2 – ουδέτερο. Δεν φέρνουν κανένα όφελος, αλλά δεν βλάπτουν ούτε τον οργανισμό. 3 – επιβλαβές. Όταν καταποθούν, δηλητηριάζουν το σώμα μιας συγκεκριμένης ομάδας αίματος. Τα υγιεινά τρόφιμα πρέπει να αποτελούν τη βάση της διατροφής· τα επιβλαβή τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες.

Παράγοντας Rh και διατροφή ανά ομάδα αίματος

Ο παράγοντας Rh δεν επηρεάζει την πέψη της τροφής και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Οι λίστες των επιτρεπόμενων, ουδέτερων και απαγορευμένων προϊόντων για τους ιδιοκτήτες των ομάδων I και III είναι πανομοιότυπες, ανεξάρτητα από τον παράγοντα Rh. Διαφέρουν για τις ομάδες αίματος II και IV. Σε τέτοιες αρνητικές ομάδες, τα πρωτεϊνούχα λιπαρά τρόφιμα αντενδείκνυνται. Για να διατηρήσετε την ισορροπία νερού-αλατιού, είναι απαραίτητο να τρώτε περισσότερα φρούτα και μούρα.

Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος 1 (τύπος Ο)

Η διατροφή των πρώτων εκπροσώπων της ανθρωπότητας αποτελούνταν κυρίως από ζωικές πρωτεΐνες, αφού η κύρια δραστηριότητά τους ήταν το κυνήγι. Σύμφωνα με τον D'Adamo, οι φορείς αυτής της ομάδας αίματος έχουν ισχυρή ανοσία, ενεργό πεπτικό σύστημα και αργό μεταβολισμό. Το σύστημα διατροφής για «κυνηγούς» βελτιώνει το μεταβολισμό και εξαλείφει το περιττό βάρος Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων είναι μεταξύ 1500 και 1800 kcal. Πίνακας τροφίμων για την ομάδα αίματος 1 παρακάτω.

Υγιεινό φαγητό Ουδέτερα προϊόντα Επιβλαβή προϊόντα
Μοσχάρι, γαλοπούλα, παραπροϊόντα σφαγίων Πάπια, κουνέλι, αυγά Buzhenina, μπέικον
Ελαιόλαδο, λιναρόσπορος Μαργαρίνη, μουρουνέλαιο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο Φιστικέλαιο, καλαμπόκι
Ρέγγα, σολομός, σκουμπρί, μπακαλιάρος, καλκάνι, φύκια Θαλασσινά, πέρκα Παστό, καπνιστό ψάρι
Σπόροι κολοκύθας, καρύδια Αμύγδαλα, φουντούκια, κουκουνάρια, ηλιόσποροι Παπαρούνα, φιστίκι, φιστίκι
Προϊόντα κουάρκ Γάλα, κρέμα, παγωτό, γιαούρτι, τυρί
Δαμάσκηνα, δαμάσκηνα, κεράσια, μήλα Καρπούζι, ανανάς, μπανάνα, αχλάδι, ακτινίδιο, κράνμπερι, νεκταρίνι, σταφίδες, φραγκοστάφυλα, σταφύλια Εσπεριδοειδή, φράουλες, αβοκάντο, καρύδα
Τσάι τίλιο Πράσινο τσάι, τσάι με χαμομήλι, βατόμουρο, θυμάρι Τσάι με υπερικό, φύλλα φράουλας
Φαγόπυρο, μαργαριτάρι κριθάρι, κόκκος κριθαριού, κεχρί Ζυμαρικά, σιμιγδάλι, πολέντα, πλιγούρι
Σπανάκι, παντζάρια, μπρόκολο, κολοκύθα, γογγύλια Σπαράγγια, πιπεριές, ντομάτες, κολοκυθάκια, ραπανάκια, αγγούρι Μανιτάρια, λευκό και κουνουπίδι
Οι ντομάτες και οι πιπεριές είναι ουδέτερες τροφές στη διατροφή των ατόμων με ομάδα αίματος 1

Παράδειγμα ημερήσιου μενού

Η βάση του μενού για άτομα με ομάδα αίματος Ι είναι η πρωτεϊνική τροφή. Συνιστώνται 5 γεύματα την ημέρα. Η κατανάλωση μικρών γευμάτων συχνά επιταχύνει τον μεταβολισμό, ο οποίος είναι συνήθως αργός στους κυνηγούς. Οι διατροφικές συστάσεις για μια θετική ομάδα αίματος και μια αρνητική ομάδα αίματος είναι πανομοιότυπες. Μια κατά προσέγγιση καθημερινή δίαιτα μοιάζει με αυτό:

 • Πρωινό – χυλός κριθαριού, μοσχαρίσια μπριζόλα στον ατμό, τσάι από τίλιο.
 • Δεύτερο πρωινό – τοστ από αλεύρι σίκαλης με τυρί cottage, μήλο.
 • Μεσημεριανό – κολοκυθόσουπα, συκώτι στιφάδο με γλυκοπατάτες, πράσινο τσάι.
 • Απογευματινό σνακ – μια χούφτα καρύδια και δαμάσκηνα.
 • Βραδινό – κουνέλι με σπανάκι στο φούρνο, τσάι με χαμομήλι.

Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος Ι και απώλεια βάρους

Για εντατική απώλεια βάρους με ένα τέτοιο διατροφικό σύστημα, οι φορείς της ομάδας αίματος Ι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Η βάση του μενού είναι τα θαλασσινά. φάτε φύκια?
 • Αποφύγετε τηγανητά και καπνιστά τρόφιμα.
 • Επιλέξτε πράσινα λαχανικά.
 • Ενσωματώστε μέτρια προπόνηση καρδιο στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος II

Σύμφωνα με την τυπολογία του Peter D'Adamo, "αγρότες" είναι άτομα με ασταθές νευρικό σύστημα. Μπορείτε να το ενισχύσετε με την αποχή από την κατανάλωση κρέατος. Ένας φυσιοπαθητικός προσφέρει 2 τύπους δίαιτας για τους "αγρότες" ανάλογα με τον παράγοντα Rh. Παρακάτω θα βρείτε τις συνιστώμενες και απαγορευμένες τροφές για τη δεύτερη ομάδα αίματος με θετικό και αρνητικό παράγοντα Rh, καθώς και το προτεινόμενο καθημερινό μενού.

Διατροφή σύμφωνα με θετική ομάδα αίματος II

Η δίαιτα σύμφωνα με την ομάδα αίματος 2 περιλαμβάνει απαγόρευση τηγανητών, πικάντικων, ξινών και αλμυρών τροφίμων. Ένα ελάχιστο γλυκά εμφανίζεται ως εξαίρεση.

Πίνακας τροφίμων για ομάδα αίματος 2 θετικός

Υγιεινό φαγητό Ουδέτερα προϊόντα Επιβλαβή προϊόντα
Ρέγγα, σκουμπρί, σολομός, οξύρρυγχος Λούτσοι, φύκια Παστά, καπνιστά ψάρια, θαλασσινά
Κρέας ζώων, πουλερικά, παραπροϊόντα σφαγίων
Φιστίκι, σπόροι κολοκύθας αμύγδαλο φυστίκι αιγίνης
Φασόλια Μπιζέλια, σπαράγγια
ψωμί σικάλεως Ψήνω
Γάλα σόγιας Κατσικίσιο γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση Αγελαδινό γάλα, κρέμα, παγωτό
Σπανάκι, παντζάρια, καρότα, κρεμμύδια, μπρόκολο, μανιτάρια Λαχανάκια Βρυξελλών, αβοκάντο
Δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή, μήλο, κεράσι, ανανάς Καρύδα, μπανάνα
Φρούτα, χυμοί μούρων, πράσινα τσάγια, αφεψήματα από βότανα, μαύρος καφές Αλκοόλ, χυμός ντομάτας, μαύρο τσάι

Με βάση εγκεκριμένα προϊόντα, δεν θα είναι δύσκολο να συνθέσετε ένα νηστίσιμο μενού για οποιαδήποτε περίοδο. Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα κατάλληλης καθημερινής διατροφής για θετική ομάδα αίματος 2:

 • Πρωινό - τυρί cottage με ξινή κρέμα και καρύδια, μήλο, μαύρο καφέ.
 • Μεσημεριανό – άπαχο μπορς, στιφάδο λαχανικών με μανιτάρια. Ψωμί σίκαλης με λιωμένο τυρί, πράσινο τσάι με λεμόνι.
 • Δείπνο – πέστροφα στο φούρνο με λαχανάκια Βρυξελλών, τσάι με χαμομήλι.

Τα ιδανικά σνακ για την ημέρα είναι οι ξηροί καρποί, τα δαμάσκηνα και οι σπόροι κολοκύθας. Οι διατροφικές συστάσεις για τη θετική ομάδα αίματος 2 είναι πανομοιότυπες για γυναίκες και άνδρες.

Πίνακας τροφίμων για αρνητική ομάδα αίματος II

Υγιεινό φαγητό Ουδέτερα προϊόντα Επιβλαβή προϊόντα
Κυπρίνος, ρέγγα
αυγό Κρέας ζώων και πουλερικών, παραπροϊόντα σφαγίων
Αρακάς Φασόλια
Μανιτάρια, σπανάκι Πιπεριές, αγγούρι, πατάτα, μελιτζάνα, λάχανο
Εσπεριδοειδή, βερίκοκο, όλα τα μούρα Σταφίδες, ακτινίδιο Μπανάνα, μάνγκο
σπόρος κολοκύθας Ηλιόσποροι, αμύγδαλα
ελαιόλαδο καστορέλαιο
Τυρί
Χυμοί φρούτων και μούρων, αφεψήματα από βότανα

Μια κατά προσέγγιση ημερήσια δίαιτα για 2 αρνητικές ομάδες αίματος είναι η εξής:

 • Πρωινό – 2 αυγά κοτόπουλου, βερίκοκο, πράσινο τσάι.
 • Μεσημεριανό – σούπα με πολτό μπιζελιού, ψημένο κυπρίνο, επιδόρπιο με φρούτα και μούρα, τσάι από βότανα.
 • Βραδινό – μαγειρευτά λαχανάκια με σπανάκι, τσάι με θυμάρι, μια χούφτα σταφίδες, αμύγδαλα.

Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος ΙΙ και απώλεια βάρους

Εάν σκοπεύετε να χάσετε βάρος γρήγορα όταν αλλάζετε ένα τέτοιο διατροφικό σύστημα, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Αποφύγετε να τρώτε γλυκά και αρτοσκευάσματα.
 • Αποφύγετε την υπερκόπωση, το άγχος και τη συναισθηματική δυσφορία.
 • Κάντε γιόγκα, κάντε μια βόλτα, κολυμπήστε.

Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος 3 (τύπος Β)

Μια διατροφή που βασίζεται σε πρωτεΐνες και φυτικές τροφές είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό των «νομάδων». Για αυτούς, μια δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη είναι ιδανική. Πιστεύεται ότι το πεπτικό σύστημα των ατόμων με ομάδα αίματος ΙΙΙ προσαρμόζεται γρηγορότερα στις αλλαγές. μια κατάλληλη δίαιτα δεν θα είναι δύσκολη.

Πίνακας τροφίμων για την ομάδα αίματος III

Υγιεινό φαγητό Ουδέτερα προϊόντα Επιβλαβή προϊόντα
Κρέας κουνελιού και αρνιού Υποπροϊόντα, μοσχάρι και γαλοπούλα Βραστό χοιρινό, κοτόπουλο
Καλκάνι, σκουμπρί, σολομός, χαβιάρι Ρέγγα, οξύρρυγχος Πέρκα, θαλασσινά
Ηρακλής, ρύζι, κεχρί ζυμαρικά Σιτάρι, πολέντα, κριθάρι, σίκαλη, φαγόπυρο
Σόγια, φασόλια, φασόλια Πράσινα φασόλια, λευκά φασόλια Φακοί
Παντζάρια, μελιτζάνες, λάχανο, καρότα, πιπεριές Γλυκοπατάτα, αγγούρι, λαχανικά, κολοκύθα, σκόρδο ντομάτα
Μπανάνα, βερίκοκο, ανανάς, δαμάσκηνο Αχλάδι, καρύδα, ρόδι
Γαλακτοκομικά προϊόντα γάλα, βούτυρο Γάλα σόγιας
Χυμοί φρούτων, πράσινο τσάι Κρασί, καφές

Ο κατάλογος των επιτρεπόμενων και ουδέτερων τροφών για θετική και αρνητική ομάδα αίματος 3 είναι εκτενής, επομένως η καθημερινή διατροφή θα ποικίλλει. Παρακάτω είναι ένα κατά προσέγγιση ημερήσιο μενού:

 • Πρωινό – τυρί cottage με μπανάνα, καφές με γάλα.
 • Μεσημεριανό – λαχανόσουπα με μοσχάρι, βραστά φασόλια με συκώτι, πράσινο τσάι.
 • Δείπνο – χυλός κεχρί με ψητή πέστροφα, σαλάτα λαχανικών, τσάι.

Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος III και απώλεια βάρους

Η κατανάλωση αρνητικής και θετικής ομάδας αίματος 3 θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος εάν ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Υποχρεωτικό πρωινό, όχι αργά το δείπνο.
 • λήψη λεκιθίνης, μαγνησίου.
 • Γιόγκα, τρέξιμο, τένις. Συνιστάται ένα ποδήλατο γυμναστικής και προπόνηση τρεξίματος.

Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος 4 (τύπος ΑΒ)

Ο "μικτός" τύπος συνδυάζει τις ιδιότητες που είναι εγγενείς στους οργανισμούς των "αγροτών" και των "νομάδων". Σύμφωνα με τον D'Adamo, η ομάδα αίματος IV είναι η νεότερη. Τα υγιεινά προϊόντα για τους ιδιοκτήτες της είναι ιδανικά για τους νέους. 5 γεύματα την ημέρα είναι Οι ιδιοκτήτες του «μικτού» τύπου πρέπει να συνθέτουν τη διατροφή τους λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που περιέχονται στον πίνακα.

Πίνακας προϊόντων IV θετικής ομάδας αίματος

Υγιεινό φαγητό Ουδέτερα προϊόντα Επιβλαβή προϊόντα
Κουνέλι, γαλοπούλα, αρνί Υποπροϊόντα Κρέας πουλερικών, βραστό χοιρινό
Πέρκα, μπακαλιάρος, σκουμπρί Θαλασσινά, καλκάνι, παστά ψάρια
Γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, κατσικίσιο γάλα Αγελαδινό γάλα, παγωτό
ελαιόλαδο Φυστικέλαιο, λινέλαιο Ηλιέλαιο, καλαμπόκι, βαμβακέλαιο
Φακές, σόγια, φασόλια Ρεβύθια
Καρύδι, φιστίκι Αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, κουκουνάρι Ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι
Παντζάρια, λάχανο, αγγούρια, γλυκοπατάτες, σέλινο, καρότα Ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι Αβοκάντο, καλαμπόκι, μανιτάρια, ραπανάκια, πιπέρι
Ακτινίδιο, σύκα, σταφύλια, ανανάς, γκρέιπφρουτ, δαμάσκηνο Μούρα, πεπόνι, ροδάκινα, χουρμάδες Καρύδα, μάνγκο, λωτός, ρόδι, μπανάνα
Καφές, πράσινο τσάι λευκό κρασί Μαύρο τσάι, ανθρακούχα ποτά
Το πρόγραμμα διατροφής της ομάδας αίματος 4 αποτελείται από μια ποικιλία υγιεινών τροφών

Όταν δημιουργείτε ένα μενού για άτομα με θετική ομάδα αίματος IV, γεμίστε τη διατροφή με βιταμίνες και στοιχεία. Οι προτιμώμενες επιλογές επεξεργασίας τροφίμων είναι το βράσιμο στον ατμό, το βράσιμο και το βράσιμο στον ατμό. Ένα κατά προσέγγιση ημερήσιο πρόγραμμα για τον «μικτό» θετικό τύπο μοιάζει με αυτό:

 • Πρωινό – τυρί cottage με καρύδια και μούρα, καφές.
 • Δεύτερο πρωινό – χυλός φακής, ροδάκινο.
 • Μεσημεριανό – ψαρόσουπα, κοκκινιστό κουνέλι με κουνουπίδι, πράσινο τσάι.
 • Απογευματινό σνακ – γιαούρτι με μούρα.
 • Δείπνο – σαλάτα λαχανικών με φασόλια, γαλοπούλα φούρνου με πατάτες, πράσινο τσάι.

Διατροφή σύμφωνα με IV-αρνητική ομάδα αίματος

Υπάρχει μόνο το 1% των ανθρώπων στον πλανήτη που έχουν αυτήν την ομάδα αίματος. Ακολουθούν συστάσεις για τη δημιουργία μιας δίαιτας για τον "μικτό" αρνητικό τύπο:

Υγιεινό φαγητό Ουδέτερα προϊόντα Επιβλαβή προϊόντα
Γαλοπούλα, κρέας κουνελιού Υποπροϊόντα Βραστό χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο
Λούτσοι, σκουμπρί, τόνος Ρέγγες πέρκα
Φιστίκια, καρύδια Αμύγδαλα, κάσιους, κουκουνάρι Ηλιόσποροι, σουσάμι
Ηρακλής, ρύζι Πίτουρο σιταριού
Σύκα, μπανάνα, δαμάσκηνο, αποξηραμένα φρούτα Ροδάκινο, μήλο, αχλάδι, μούρα Μάνγκο, ρόδι, πορτοκάλι
Λάχανο, αγγούρια, παντζάρια Κολοκυθάκια, καρότα, γλυκοπατάτα, σπαράγγια, ντομάτα Πεπερόνι, αγκινάρα
Φασόλια, σόγια Φασόλια
Ξινόγαλα, κουάρκ Σκληρό τυρί, αποβουτυρωμένο γάλα Λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα
ελαιόλαδο καλαμπόκι, ηλιέλαιο
Χυμοί φρούτων και μούρων, αφεψήματα βοτάνων, καφές, πράσινο τσάι ερυθρό κρασί Χυμός πορτοκαλιού, μαύρο τσάι, δυνατά αλκοολούχα ποτά

Η καθημερινή διατροφή του ιδιοκτήτη ενός "μεικτού" αρνητικού τύπου μπορεί να μοιάζει με αυτό:

 • Πρωινό – πλιγούρι βρώμης με αχλάδι και ροδάκινο, τοστ με μοτσαρέλα, καφές;
 • Δεύτερο πρωινό - τυρί cottage καρυκευμένο με κεφίρ, φρεσκοστυμμένο χυμό μήλου.
 • Μεσημεριανό – γαλοπούλα και φασολάδα, ρύζι με συκώτι, πράσινο τσάι.
 • απογευματινό σνακ - κεφίρ, αποξηραμένα φρούτα.
 • Βραδινό – μαγειρευτά λαχανικά με κουνέλι, ζωμό τριαντάφυλλου, σύκα.

Αυτό το είδος μενού συνδυάζει άπαχα κρέατα. Τα γεύματα πρέπει να είναι ελαφριά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενέργεια. Σύμφωνα με τον D'Adamo, ένα άτομο που ακολουθεί μια τέτοια δίαιτα θα παρατηρήσει μια θετική επίδραση με τη μορφή απώλειας βάρους, αυξημένου τόνου και γενικής αναζωογόνησης του σώματος μετά από 6 μήνες.

Διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος IV και απώλεια βάρους

Όταν μεταβαίνετε σε μια τέτοια δίαιτα για να χάσετε βάρος, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

 • Ελάχιστη πρόσληψη λίπους. Η βάση της διατροφής είναι οι πρωτεΐνες, τα φυτικά τρόφιμα.
 • Η λήψη σεληνίου, ψευδαργύρου και βιταμινών Β είναι υποχρεωτική.
 • Τακτική σωματική δραστηριότητα. Το τρέξιμο, το κολύμπι και η ποδηλασία είναι κατάλληλα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δίαιτας με βάση την ομάδα αίματος

Η δίαιτα για την ομάδα αίματος αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πηγή διαμάχης στην ιατρική κοινότητα, τους διατροφολόγους και τους διατροφολόγους. Στην πραγματικότητα, δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει βάρος, βελτίωσαν τον τόνο και βελτίωσαν την υγεία τους ακολουθώντας αυτή τη δίαιτα. Τα οφέλη μιας τέτοιας δίαιτας περιλαμβάνουν:

 • Διάφοροι κατάλογοι υγιεινών και ουδέτερων προϊόντων.
 • Ισορροπημένη διατροφή, βέλτιστη αναλογία θρεπτικών συστατικών.
 • Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως βαρύ πρόχειρο φαγητό?
 • Ευκολία του συστήματος ισχύος. Με μια τέτοια δίαιτα δεν αισθάνεστε πεινασμένοι ή αδύναμοι.
 • Επιτρέπεται η σπάνια κατανάλωση επιβλαβών τροφών.

Τα μειονεκτήματα του διατροφικού συστήματος της ομάδας αίματος περιλαμβάνουν:

 • Δεν υπάρχει επιστημονική βάση για την αποτελεσματικότητα της δίαιτας.
 • Μακροχρόνια δίαιτα. Τουλάχιστον 6 μήνες. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για δίαιτα, αλλά για έναν τρόπο ζωής που πρέπει να τηρεί συνεχώς ένας άνθρωπος.
 • Χαμηλή αποτελεσματικότητα στην απώλεια βάρους. Εάν ακολουθείτε ένα τέτοιο σύστημα, μπορείτε να χάσετε 3-8 κιλά σε έξι μήνες.
 • Υπάρχουν αντενδείξεις.
Τα παντζάρια και το λάχανο είναι χρήσιμα για τους ιδιοκτήτες όλων των ομάδων αίματος, ειδικά της τέταρτης

Αντενδείξεις

Η μετάβαση σε δίαιτα ομάδας αίματος απαγορεύεται με την παρουσία των ακόλουθων αντενδείξεων:

 • εγκυμοσύνη, θηλασμός?
 • καρδιαγγειακές παθήσεις;
 • σακχαρώδης διαβήτης;
 • Ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα;
 • Λοιμώδεις, ιογενείς ασθένειες.

Θυμηθείτε ότι το διατροφικό σύστημα της ομάδας αίματος δεν έχει επαρκή βάση αποδεικτικών στοιχείων. Η δίαιτα βασίζεται μόνο σε υποθέσεις και μόνο υγιείς άνθρωποι μπορούν να την τηρήσουν. Ωστόσο, αντιπροσωπεύει μια πιο αυστηρή εκδοχή της σωστής διατροφής. Αυτό το σύστημα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε την υγεία σας και να παρατείνετε τη ζωή σας. Τέτοιοι λόγοι είναι αρκετοί για να κρίνεις την αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας με βάση την ομάδα αίματος σου στον εαυτό σου!